zaterdag, 10. augustus 2013 - 19:11 Update: 03-07-2014 0:53

Man steekt zijn vrouw neer in Zeeland

Foto van mes | Sxc
Foto: SXC

Op 10 augustus rond 12.45 uur vond er een ruzie plaats tussen een man en een vrouw in een woning aan de Van Schengenstraat. Beiden zijn partners van elkaar en de achtergrond ligt in de relationele sfeer.

Op een gegeven moment is de man, een 34-jarige man uit Heinkenszand, de woning binnengekomen en heeft de vrouw met een steekwapen verwond. De vrouw, 27 jaar uit Heinkenszand, is naar buiten gestrompeld en op straat ineengezakt. De man is er vervolgens in een auto vandoor gegaan.

Via Burgernet en twitter @Politie_Zeeland is een signalement van de auto verzonden. De man kon uiteindelijk, met name door aanwijzingen van burgers, klem gereden en aangehouden worden ter hoogte van het Texaco-bezinestation in Kruiningen. De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) is hierbij inzet. De man is daarna overgebracht naar het bureau in Goes. Hij wordt er van verdacht zijn partner van het leven te willen beroven. Omdat de auto mogelijk sporen heeft die gebruikt kunnen worden in het onderzoek is de auto weg getakeld.

De ambulance die op basis van de melding arriveerde heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis in Goes. Haar toestand is op dit moment zorgwekkend.

De omgeving van de woning aan de Van Schengenstraat is afgezet. Forensische Opsporing doet op dit moment onderzoek. Hierbij wordt de brandweer ingeschakeld zodat overzichtsfoto's van de voorkant van de woning kunnen worden gemaakt. Zowel bij het onderzoek bij de woning als bij de aanhouding is een diensthond ingezet. Ook is een traumahelikopter opgeroepen die de vrouw heeft opgewacht bij het ziekenhuis in Goes.

Provincie:
Tag(s):