zondag, 18. augustus 2013 - 13:13 Update: 03-07-2014 0:53

Man zet twee wapens op hoofd agent

Foto van vuurwapen | JPG
Foto: JPG
Foto van vuurwapen | JPG
Foto: JPG
Den Bosch

Zaterdagmiddag werd een verwarde man aangehouden omdat hij met twee, naar later bleek vermoedelijk ongeladen of onbruikbare, pistolen op het hoofd van een agent schoot. Er is niemand gewond geraakt.

Om 17 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een burenruzie op de Wolfsdonklaan. De agenten die daar op reageerden zagen via een geopende voordeur een man lopen met twee vuurwapens. Ze sommeerden de man om de wapens af te geven maar hij verdween in de woning. Toen hij even later terug kwam, waren de vuurwapens verdwenen. Wel troffen de agenten enkele buksen aan in de gang en een mes. Ze sommeerden de 52-jarige man uit 's-Hertogenbosch opnieuw om de andere twee wapens te overhandigen.

Afdrukken
De verdachte liep naar binnen en kwam met twee vuurwapens naar buiten waar de agenten stonden. In een flits richtte hij de pistolen op het hoofd van een politieagent en drukte beide vuurwapens af. Omdat de vuurwapens of niet geladen waren of niet werkten kwamen er geen kogels uit en werd de agent niet geraakt. De verdachte werd direct tegen de grond gewerkt door de agenten met hulp van toegesnelde collega's. Hij is naar het bureau gebracht alwaar hij in verzekering is gesteld. De politie is direct een onderzoek gestart in de woning van de verdachte. De vuurwapens zullen door wapenexperts onderzocht worden.