maandag, 15. april 2013 - 18:53 Update: 03-07-2014 0:59

Mannen in uniform plegen gewapende overval op geldtransport

Foto van geldauto | Archief fbf
Foto: fbf archief
Alphen aan den Rijn

Maandag aan het begin van de middag vond een gewapende overval plaats op een geldtransport aan de Castellumstraat. De politie onderzoekt de zaak en is daarbij op zoek naar getuigen.

Rond 12:30 uur parkeerde een geldtransportwagen voor een bankfiliaal aan de Castellumstraat. Toen de inzittenden uitstapten, werden zij door twee mannen overvallen en dwongen de overvallers (onder bedreiging van een wapen) de medewerkers van het geldtransport een deel van het geld af te staan. Hierna sloegen de mannen op een grijze scooter op de vlucht. Zij vertrokken in de richting van het station van Alphen. De medewerkers van het geldtransport bleven ongedeerd.

Vluchtscooter

De politie startte direct een groot onderzoek en zette onder meer de politiehelikopter in om de daders te vinden. Rond 13:30 uur werd de vermoedelijke vluchtscooter aangetroffen op de Madridsingel. Daarnaast werd op de Aziëlaan een lege geldzak aangetroffen. Van de twee daders is het volgende signalement beschikbaar. Het zijn mannen tussen de 20 en 30 jaar, die beiden gekleed waren in een beveiligingsuniform. Zij reden op een grijze scooter.
 

Provincie:
Blik op 112: