vrijdag, 18. oktober 2013 - 17:40 Update: 03-07-2014 0:50

Mannen verdacht smokkel 1033 kilo cocaïne blijven 14 dagen langer vastzitten

Foto van bewaker bij celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De vier verdachten, afgelopen woensdag werden aangehouden op verdenking van de smokkel van 1033 kilo cocaïne, blijven nog zeker 14 dagen langer vastzitten. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

'De vier mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam', aldus het OM.

De vier verdachten werden woensdag door een arrestatieteam van de politie aangehouden in en bij een loods in Weesp, waar de dozen waar de cocaïne in had gezeten, naartoe werden vervoerd.

Die cocaïne was op maandag gevonden aan boord van een schip dat van Colombia op weg was naar Rotterdam, maar afmeerde in Vlissingen.

Het Hit and Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en FIOD in Rotterdam, was een onderzoek begonnen omdat er een vermoeden was dat er cocaïne aan boord was. De cocaïne werd gevonden tussen dozen met bananen.

De drugs werden er door het HARCteam uit gehaald, en 
vervolgens wachtte het team op de mensen die de dozen kwamen halen. Dat gebeurde woensdag. Er werden in verband met de vangst twee Rotterdammers van 38 en 69 en twee mannen van 23 en 48 uit Leeuwarden aangehouden.

Bij doorzoekingen in hun woningen werden onder andere een vuurwapen en enige tienduizenden euro's in beslag genomen. Het HARCteam zet het onderzoek naar de smokkel voort. 
De drugs zijn inmiddels vernietigd.

 
Provincie:
Tag(s):