donderdag, 18. juli 2013 - 19:45 Update: 03-07-2014 0:54

Marechaussee pakt vermoedelijke opdrachtgever drugstransporten

Foto van arrestatieteam bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Heerenveen

In een onderzoek van de recherche van de Koninklijke Marechaussee naar drugssmokkel is woensdag een 23-jarige verdachte in zijn woonplaats Heerenveen aangehouden.

Het onderzoek, een nauwe samenwerking tussen de Marechaussee op Schiphol en op Curaçao, de Narcoticabrigade van Curaçao en de Openbare Ministeries Noord-Holland en Curaçao richtte zich op drugssmokkel tussen het Caribische eiland en Nederland.
 
De Marechaussee vermoedt dat de verdachte betrokken is als opdrachtgever bij diverse drugstransporten, die vanuit Curaçao naar Nederland zouden leiden.

Nadat in Curaçao een organisatie in beeld kwam die zich mogelijk met drugssmokkel bezig hield op de lijn Curaçao-Amsterdam  werd op Schiphol een rechercheteam geformeerd door de Marechaussee. In het onderzoek dat volgde kwam de verdachte uit Heerenveen in beeld, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de organisatie van meerdere drugstransporten. Hierbij zouden drugskoeriers ingezet worden, die door hem geregeld werden.
 
Vorige week hield de Narcoticabrigade op Curaçao samen met de Marechaussee op het eiland drie verdachten aan in het onderzoek. Tijdens zoekingen in woningen van de verdachten werden vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen.
 
Het onderzoek naar de drugssmokkel wordt zowel op Schiphol als in Curaçao voortgezet.

 

Provincie:
Tag(s):