vrijdag, 29. november 2013 - 9:14 Update: 03-07-2014 0:48

Marechaussee treft man aan in akkerveld met 66 kilo amfetamine

Foto van in beslag genomen amfetamine | KMar
Foto: KMar
Zundert

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag een 35-jarige man uit Zundert aangehouden voor het voorhanden hebben van 66 kilo amfetamine.

Marechaussees, belast met een controle in het kader van mobiel toezicht veiligheid hadden een achtervolging ingezet nadat een auto met zeer hoge snelheid hun controlepost bij Hazeldonk passeerde. Na korte tijd werd de achtervolging gestopt in verband met gevaarzetting voor andere weggebruikers. De bestuurder was op de snelweg gekeerd en reed een stuk tegen het verkeer in om vervolgens een afslag te nemen. De Marechaussee stelde vervolgens in de nabijheid een zoektocht in.

Korte tijd erna werd er op een akker in Rijsbergen een auto gezien, niet zijnde de auto die de marechaussees zochten en uiteindelijk ook niet meer aantroffen. De bestuurder kwam met zijn handen omhoog naar de marechaussees gelopen. In de auto werd een onderzoek ingesteld waarbij een grote hoeveelheid amfetamine, ook wel speed genoemd werd aangetroffen. Iets verderop werd nog een tas met de drugs gevonden. Totaal gewicht van de drugs bedraagt ruim 66 kilogram.

Provincie:
Tag(s):