woensdag, 3. april 2013 - 15:56

Massale dank Arubanen aan Koningin Beatrix

In de aanloop naar de abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van Willem-Alexander, creëert Aruba een massale en vermoedelijk langste videoboodschap waarin zoveel mogelijk Arubanen, waaronder enkele prominenten, hun dank uitspreken richting Koningin Beatrix.

De videoboodschap bevat ongeveer 500 dankberichten, opgenomen tijdens de nationale Arubadag in Nederland en op het ‘One Happy Island’ zelf, om Hare Majesteit te prijzen voor haar buitengewone toewijding aan het eiland. De opnames op Aruba vinden plaats tussen 11 en 15 april. Gedurende de week worden onder meer festivals, scholen en bejaardentehuizen bezocht. Hiermee wordt tevens een gooi naar een wereldrecord gedaan voor de langste videoboodschap ooit.

Toen de Koningin op 28 januari jongstleden haar aftreden in een officiële abdicatiespeech bekendmaakte, sprak zij van de warmte en hartelijkheid die zij jarenlang tijdens haar bezoeken aan het Caribische gebied heeft ervaren. Aruba’s minister-president Mike Eman gaf vervolgens in een reactie op het aftreden aan dat dit het “afscheid van een ‘buitengewoon geliefde koningin’ was. De liefde die Hare Majesteit koestert voor ons land en zijn mensen werd wederom op hartelijke wijze duidelijk tijdens haar meest recente bezoek aan Aruba in november 2011”, benadrukte de premier destijds. Tot slot stelde hij dat “de Arubanen de wijsheid van Beatrix en de diepe verbondenheid met de mensen zouden missen.”

De langste videoboodschap is op 30 april via de website van het Arubaans Verkeersbureau www.aruba.com te bekijken. Een verkorte versie hiervan is ongeveer een week ervoor door pers op te vragen en te publiceren.
Provincie:
Tag(s):