dinsdag, 20. augustus 2013 - 22:47 Update: 03-07-2014 0:53

Matavz bezorgt sterk PSV een punt

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Eindhoven

[ELF-Voetbal] AC Milan heeft een goede uitgangspositie overgehouden aan de wedstrijd in Eindhoven. Het jonge PSV speelde een uitstekende wedstrijd en verdiende wellicht een overwinning. Dankzij een doelpunt van Tim Matavz wist het in de tweede helft 1-1 te spelen tegen de Italiaanse grootmacht.

In een kolkend Philips stadion was de eerste kans van de wedstrijd voor Adam Maher. De van AZ overgekomen middenvelder tikte de bal net naast het doel van Christian Abbiati. Georginio Wijnaldum probeerde het vijf minuten later van grote afstand, maar de doelman van AC Milan was opnieuw attent. Jetro Willems was de volgende PSV'er met een schot op doel. Zijn inzet dwarrelde net voor langs. De Eindhovenaren leken alles onder controle te hebben en waren de baas op het veld, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd viel toch aan de andere kant. Stephan El Shaarawy kwam één op één tegenover Jeroen Zoet te staan en wist eenvoudig binnen te knikken. De Italianen kwamen zodoende tegen de verhouding in op voorsprong. Vanaf dat moment ging de storm van PSV ook wat liggen en ging de wedstrijd gelijker op. Voor rust was het Maher nog die de gelijkmaker op zijn voet had, maar zijn volley trof geen doel. In de tweede helft was de eerste grote kans voor AC Milan. Op aangeven van Mario Balotelli kreeg El Shaarawy een grote kans, maar de bal ging niet op doel. Diezelfde El Shaarawy kreeg twee minuten later weer een kans, maar nu lag Willems in de weg. Op het moment dat Milan iets sterker werd trof PSV echter doel. Abbiati verkeek zich op een schot van Jeffrey Bruma en Tim Matavz wist daarvan te profiteren. Het PSV-publiek ging er na de 1-1 nog maar eens achterstaan en dat leek zijn vruchten af te werpen. Karim Rekik was het namelijk die een kwartier voor tijd een grote kans kreeg, maar hij kopte voorlangs. Ook Balotelli kreeg nog een kopkans. Bij een hoekschop werd hij behoorlijk vrijgelaten, maar hij wist geen richting aan de bal te geven. In de laatste tien minuten was er nog één grote kans. Andrea Poli schoot hard op doel, maar Zoet zorgde ervoor dat PSV een gelijkspel aan de wedstrijd overhield.