maandag, 7. oktober 2013 - 15:50 Update: 03-07-2014 0:51

Máxima in het DeLaMar bij benefietvoorstelling Hij Gelooft in Mij

Foto van André Hazes | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koningin Máxima is op dinsdagavond 5 november aanwezig bij de benefietvoorstelling van de musical Hij Gelooft in Mij in Amsterdam. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag.

De musical over het leven van volkszanger André Hazes is sinds november 2012 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Ter ere van het eenjarig jubileum van de musical organiseren Joop van den Ende Theaterproducties en het DeLaMar Theater een benefietvoorstelling. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds.

Met de benefietvoorstelling willen de organisatoren eraan bijdragen dat kinderen ontdekken hoe leuk en inspirerend het kan zijn om samen muziek te maken. Regisseur Ruut Weissman en scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins van Hij Gelooft in Mij leiden de benefietvoorstelling persoonlijk in.

In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van dit programma is dat kinderen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Daarnaast staan het bevorderen van sociale cohesie en het versterken van actief burgerschap centraal bij Kinderen Maken Muziek.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds dat de betrokkenheid in de samenleving wil bevorderen.

Categorie: