zaterdag, 31. augustus 2013 - 9:13 Update: 03-07-2014 0:52

ME grijpt in bij protest tegen Martijn-lid

foto van ME | fbf
Foto: fbf
Deventer

De politie heeft vrijdagavond ingegrepen nadat een groep mensen zich bij een flatgebouw aan de Wezeland in Deventer verzamelde en er irritaties en confrontaties ontstonden tussen betogers en buurtbewoners. Er is één persoon aangehouden die weigerde te vertrekken.

Donderdagavond stond er een groep van tientallen mensen bij het flatgebouw. Er was die dag publiciteit geweest over de aanwezigheid van een ex-bestuurslid van de voormalige vereniging Martijn in Deventer. Men dacht dat deze man bij een vriend in Deventer zou zijn. Toen de politie de groep duidelijk maakte dat geen van deze mannen er was, keerde de aanwezige mensen huiswaarts.

Inzet ME

Een andere groep personen verzamelde zich vrijdagavond rond 19.00 uur bij het flatgebouw. De sfeer was duidelijk grimmiger. Er ontstonden confrontaties tussen betogers en buurtbewoners en enkele betogers staken zwaar vuurwerk af. Ook is er met vuurwerk naar agenten gegooid. Wederom is herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat de mannen tot wie de eerdere demonstranten zich keerde, niet aanwezig waren. De politie wist zeker dat beide mannen niet in Deventer verbleven en bleef dit communiceren. Desondanks bleef deze groep aanwezig en weigerde te vertrekken. De ME is ingezet om de openbare orde te herstellen. Rond 01.30 uur keerde de rust terug.

Onderzoek

Tussen buurtbewoners en onruststokers ontstonden af en toe conflicten waarbij werd geslagen. Bij de verschillende incidenten is zover nu bekend niemand gewond geraakt.

Provincie: