maandag, 7. oktober 2013 - 22:38 Update: 03-07-2014 0:51

Medewerkers GayKrant: Henk Krol vertelt niet de waarheid

foto van bureaula Henk Krol | fbf
Foto: fbf
Hilversum

Vier medewerkers van de GayKrant voelen zich door Henk Krol in een hoek gedrukt. Krol trad vrijdagochtend af als fractieleider van 50PLUS nadat bekend werd dat hij als hoofdredacteur van de GayKrant jarenlang geen pensioenpremies had afgedragen voor zijn personeel.

In zijn verklaring gaf hij zijn toenmalige secretaresse feitelijk de schuld dat de brieven van het pensionfonds ongelezen weggemoffeld werden in haar onderste bureaula. In Nieuwsuur spraken maandagavond de vier gedupeerde oud-medewerkers, waaronder de secretaresse, de beweringen van Krol tegen. Alle oud-medewerkers bevestigden dat Krol altijd de post zelf open wilde maken. ''Zelfs als Krol er dagen niet was, mocht niemand de post openen want dat deed hijzelf als hij weer op kantoor was''.

De secretaresse is boos op Krol die haar de schuld in de schoenen schuift van de administratieve wanorde. "Henk opende zelf alle post. Daar was hij redelijk paranoïde in. Als een ander toch zijn post opende, dan stond er een razende en tierende Henk voor je", aldus de oud-secretaresse. De andere drie oud-werknemers bevestigen deze lezing in Nieuwsuur.

Rechtszaak

Het viertal overweegt juridische stappen tegen Krol. Ze verwijten Krol manipulatief gedrag en voelden zich destijds onder druk gezet om akkoord te gaan met het niet betalen van de premies in het belang van het voortbestaan van de Gaykrant. Krol liet in een reactie tegenover Nieuwsuur weten niet af te wijken van zijn eerdere verklaring.

Provincie: