maandag, 28. oktober 2013 - 17:53 Update: 03-07-2014 0:50

Meer onrust bij PSV om vernietigend rapport

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(Elfvoetbal) De directie en raad van commissarissen (rvc) van PSV en de manier van leiding geven moeten flink gewijzigd worden. Dit is de conclusie van een vernietigend rapport van Forum PSV.

Deze is in handen van Voetbal International. De clubleiding van PSV wilde het rapport geheimhouden, maar dat is niet gelukt. De conclusies die getrokken worden, liegen er niet om.

Het huidige beleid zorgt voor 'spanningen en een gevoel van onbehagen. Het ontbeert PSV aan verbinding op alle niveaus.' Ook is er sprake van 'onvoldoende afstand' tussen de rvc en directie van de club, waardoor het de vraag is of de rvc in staat is om 'het gewenste toezicht uit te oefenen op de directie.'

Het zou PSV ook 'ontberen aan een langetermijnvisie die is verbonden aan de club en niet aan personen'. Technisch manager Marcel Brands werkt zonder beleidsplan en kan dus eigenlijk doen en laten wat hij wilt. Uit het rapport is naar voren gekomen dat de club er 'goed aan zou doen om een technische commissie te formeren'. Verder voelen de vrijwilligers en het personeel zich niet gewaardeerd door de clubleiding.

Het forum deed in opdracht van de leiding een onderzoek naar de gewenste clubcultuur van PSV. Personeel, supporters, bestuurders, directie, oud-bestuurders, sponsors, commerciële partners en journalisten werden met geheimhouding als garantie geïnterviewd.

Ondanks alle negatieve conclusies, werd directeur Tiny Sanders getrakteerd op complimenten. De financiële herstructurering die hij doorvoerde en de keuze om oud-voetballers in de staf op te nemen, vielen goed in de smaak. 

Categorie:
Tag(s):