maandag, 21. oktober 2013 - 9:01 Update: 03-07-2014 0:50

Meer winst voor Philips

Foto van EurotekenA | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Philips 281 miljoen euro winst gemaakt.

Een jaar eerder was dat nog 105 miljoen euro. Dit heeft Philips bekendgemaakt, zo melden verschillende media maandag. De omzet liep in het afgelopen kwartaal met 3 procent terug naar 5,6 miljard euro. De daling werd veroorzaakt door veranderingen in valutakoersen in groeilanden in Azië die in het nadel van Philps uitvielen.

Het winstresultaat is vooral te danken aan het kostenbesparingsprogramma. Wereldwijd wordt er bezuinigd op het personeel. Daardoor heeft Philips tot nog toe 856 miljard euro bespaard. Topman Frans van Houten zegt hierover:'Het was opnieuw een solide kwartaal voor Philips. Vooral in het licht van de uitdagende economische omstandigheden.'

Bij de divisie Healthcare (medische apparatuur en gezondheidszorg) zijn wat problemen. Daar liep de omzet en het aantal nieuwe orders wat terug. De omzet bij Consumer Lifestyle, de tak met consumentenelektronica, groeide daarentegen sterk. Volgens Philips komt dat vooral doordat het bedrijf meer en beter aansluit bij de specifieke vraag van lokale markten. Ook de divisie Licht zag de omzet groeien, vooral door de verkoop van led-verlichting.

Philips verwacht de financiële doelstellingen voor dit jaar te halen, maar waarschuwt wel voor de aanhoudende tegenwind in de wereldeconomie.

Bij Philips werken 114.326 mensen. Een jaar geleden waren dat er nog 119.226.

Categorie:
Tag(s):