maandag, 3. juni 2013 - 11:11 Update: 03-07-2014 0:57

Meerdere mensen gerold tijdens dance-feest

foto van zakkenroller | Aneo Koning | www.fotokoning.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amstelveen

Op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos trad vrijdagavond 31 mei een dance-duo op. Tussen de bezoekers van het evenement bleken zakkenrollers actief te zijn. Tot op heden hebben vijf bezoekers aangifte gedaan omdat zij persoonlijke eigendommen misten, het ging met name om mobiele telefoons. Verwacht wordt dat begin deze week nog meerdere aangiften binnenkomen.

De politie heeft vijf mannen aangehouden, maar is voor het onderzoek ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die op vrijdagavond 31 mei zakkenrollers aan het werk hebben gezien op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Preventie

Tussen bezoekers van concerten en evenementen kunnen ook mensen rondlopen die het gemunt hebben op mobiele telefoons. De mobiele telefoon is een eenvoudig te verkrijgen buit. In de drukte merken bezoekers vaak niet eens dat hun telefoon wordt gestolen. Daarom is het zo belangrijk om telefoons goed op te bergen, zodat die niet zomaar uit je broek of tas kunnen worden gepakt.

Provincie:
Tag(s):