maandag, 24. juni 2013 - 9:16 Update: 03-07-2014 0:55

Middelbare scholieren hebben meer moeite met fietsen

Foto van fiets op de grond | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

Het komt steeds vaker voor dat kinderen die naar de middelbare school gaan niet goed kunnen fietsen. Dit laat Veilig Verkeer Nederland (VVN) maandag in het Algemeen Dagblad weten.

In de grote steden worden bovendien steeds minder fietsexamens afgelegd. Een woordvoerder van VVN laat in de krant weten:'De kinderen kunnen niet goed fietsen of ze hebben geen fiets.' Kinderen worden vaak door hun ouders met de auto naar school gebracht. Verkeersdocent Ronald Wittenberg zegt hierover:'Ouders gaan met de auto omdat ze door moeten naar hun werk. Door die auto's wordt de schoolomgeving als gevaarlijk ervaren en sturen andere ouders hun kinderen liever niet op de fiets.' Wittenberg spreekt in het AD over een 'achterbankgeneratie'.

Het aantal dodelijke fietsslachtoffers onder de 15 jaar is toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2010 waren dat er nog negen, vorig jaar ging het om dertien slachtoffers. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) belooft in een brief aan de Tweede Kamer het probleem onder de aandacht van gemeenten te brengen, aldus het AD.

Provincie:
Tag(s):