vrijdag, 14. juni 2013 - 10:25 Update: 03-07-2014 0:56

Middelvinger naar brandweerman levert eigenwijze man bekeuring op

Foto van balkon flat | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Middelburg

Een 57-jarige man uit Middelburg heeft het opsteken van zijn middelvinger tegen een brandweerman met een bekeuring moeten bekopen. Dit meldt de politie vrijdag.

Afgelopen woensdagmiddag woedde er rond 15.30 uur een brand in een bestelauto die geparkeerd stond in de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg. De brandweer is naar deze melding toegegaan om de brandende auto te blussen.

'Naar binnen, ramen en deuren dicht'
De parkeerplek van de bestelauto was achter een flatgebouw. In die flat stonden veel mensen op hun balkon te kijken naar de werkzaamheden van de brandweer. Omdat er rook en (mogelijk) giftige dampen vanaf het brandende voertuig langs de balkons omhoog ging, gelastte een brandweerman dat de kijkers in de flat naar binnen moesten en hun ramen en deuren dicht houden. Bijna alle flatbewoners deden dit netjes, behalve één 57-jarige meneer.

Middelvinger
Deze bleef op zijn balkon staan. De brandweerman heeft hierop de man nog diverse keren naar binnen gestuurd en ook van de aanwezige politiemensen heeft de man nog waarschuwingen gehad. Hierop stak de man zijn middelvinger op naar de brandweerman en bleef staan. Op aanroepen dat hij terzake dit gedrag een proces-verbaal zou krijgen, koos hij eieren voor zijn geld en verdween hij in zijn woning.

Bekeuring
Toen agenten hem even later een bezoek brachten en hem een bekeuring aanzegden, dacht de man er nog vanaf te komen met het maken van excuses, maar deze belediging kwam hem duur te staan. De bekeuring moet hij gewoon betalen. De brandweerman heeft aangifte gedaan van belediging.