woensdag, 28. augustus 2013 - 14:12 Update: 03-07-2014 0:53

Mildere straffen schoppartij Eindhoven

Mildere straffen schoppartij Eindhoven

De rechtbank Oost-Brabant heeft woensdagmiddag twee mannen uit Turnhout en Vosselaar (België) veroordeeld voor een poging tot doodslag op een man aan de Vestdijk in Eindhoven in januari van dit jaar. Dit meldt de rechtbank woensdag.

De rechtbank legde een (nu) 18-jarige man tien maanden jeugddetentie op waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een 17-jarige verdachte kreeg zes maanden jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk. Een 19-jarige man uit Ravels moet twee maanden de cel in voor het plegen van openlijk geweld. De rechtbank spreekt een vierde verdachte, een 16-jarige jongen uit Turnhout, vrij.

Veroordelingen
De rechtbank stelt vast dat er een explosie van geweld is geweest. Het slachtoffer is meerdere keren met kracht tegen zijn hoofd geschopt, zelfs toen hij op de grond lag. 

Strafvermindering
De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie heeft geëist wegens de gevolgen van de buitengewoon grote media-aandacht. De beveiligingsbeelden van de vechtpartij zijn uitgezonden bij Bureau Brabant. 

De verdachten staan goed herkenbaar op de beelden en die beelden zijn ook nu nog op internet te zien. De namen en contactgegevens van de verdachten stonden op internet waardoor de verdachten door diverse mensen benaderd en achtervolgd zijn.