zondag, 11. augustus 2013 - 18:31 Update: 03-07-2014 0:53

Militair opgepakt voor gasincident discotheek Hardenberg

foto van politie Kmar
Foto: fbf archief
Hardenberg

De politie heeft zondagmiddag 11 augustus omstreeks 15.00 uur een 22-jarige verdachte uit de gemeente Hardenberg aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het incident in een uitgaansgelegenheid in Hardenberg, waarbij meerdere mensen onwel werden. Vermoedelijk is hij verantwoordelijk voor de stof die de onwelwordingen heeft veroorzaakt. De man heeft zichzelf gemeld op het politiebureau. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat hij militair is.

Omstreeks 02.00 uur raakten meerdere mensen die aanwezig waren in de uitgaansgelegenheid onwel door een nog onbekende stof. De bezoekers hadden last van benauwdheid en tranende ogen. De stof die de onwelwording veroorzaakte had de verschijnselen van traangas, maar het is nog niet duidelijk welke stof het daadwerkelijk was. Drie personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, acht personen zijn op eigen gelegenheid daarheen gegaan om zich te laten behandelen. Zij konden allen in de loop van de nacht of ochtend weer naar huis.

De uitgaansgelegenheid is ontruimd en gelucht. Op het moment van het incident waren er zo’n 1100 bezoekers aanwezig. Er is geen sprake geweest van paniek. Later die nacht is de uitgaansgelegenheid weer vrijgegeven en opengesteld voor publiek.

Provincie: