donderdag, 31. oktober 2013 - 10:55 Update: 03-07-2014 0:49

Minderjarige vreemdelingen aangehouden voor imitatievuurwapen en gestolen telefoons

Foto van vuurwapen | JPG
Foto: JPG

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Brabant-Noord/Limburg-Noord) heeft gistermiddag tijdens een MTV-controle (mobiel toezicht veiligheid) twee 16-jarige vreemdelingen, zonder vast woon- en verblijfplaats, aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en heling.

Marechaussees controleerden de passagiers van een personenbus, afkomstig uit Duitsland, tijdens een MTV-controle nabij de A67 bij Venlo. Beide jongens konden geen documenten tonen waaruit hun identiteit bleek, waardoor het vermoeden ontstond dat zij illegaal in Nederland verbleven. In de bagage van beide jongens werden een imitatievuurwapen en 7 mobiele telefoons aangetroffen. Van twee telefoons kon vrij snel worden vastgesteld dat ze waren gestolen in Duitsland. Hierop werden de vreemdelingen aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en heling.
 
Marechaussees doen verder onderzoek naar de identiteit van beide vreemdelingen, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Beide vreemdelingen hebben, nadat zij in Vreemdelingenbewaring waren gesteld, asiel aangevraagd.
 
Provincie:
Blik op 112: