dinsdag, 10. september 2013 - 8:48 Update: 03-07-2014 0:52

Minister Bussemaker bezoekt Rusland

Foto van Bussemaker | RVD
Den Haag

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap brengt vrijdag 13 september en zaterdag 14 september een bezoek aan Moskou.

Aanleiding voor het bezoek vormen verschillende culturele activiteiten in het kader van het bilaterale jaar Nederland-Rusland. Tijdens haar bezoek verricht minister Bussemaker, samen met haar Russische ambtgenoot Vladimir Medinsky, de officiële opening van een bijzondere Mondriaantentoonstelling in de Tretjakovgalerij en geeft ze het startsein voor het Nederlandse culturele openluchtfestival de ‘Dutch Days in Moscow’.

Ook zal Bussemaker in gesprek gaan met Russische vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties, die actief zijn op het vlak van verbetering van de positie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) en met organisaties die streven naar meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Rusland is op het gebied van cultuur een belangrijke partner van Nederland. Het land kijkt met veel interesse naar de Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst, architectuur en vormgeving.

Tijdens haar bezoek bespreekt Bussemaker met minister Medinsky hoe de culturele samenwerking tussen beide landen verder kan worden verdiept. Ook ontmoet de bewindsvrouw verschillende Nederlandse en Russische kunstenaars en cultureel ondernemers die actief zijn in Rusland.

Provincie: