vrijdag, 26. juli 2013 - 10:25 Update: 03-07-2014 0:54

Minister Plasschaert vaart mee tijdens Gay Pride

Foto van minister Plasschaert | RVD
Foto: RVD
Den Haag

Volgende week zal tijdens de Canal Parade van de Gay Pride minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, meevaren. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigd, zo melden verschillende media vrijdag.

Het is voor het eerst dat een minister van Defensie deelneemt aan de botenparade. Het ministerie wil hiermee als werkgever een statement afgeven dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn bij Defensie. Dus ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

De deelname valt samen met het jubileum van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. De stichting zet zich al een kwart eeuw in om andersgeaardheid binnen Defensie uit de taboesfeer te halen. Daarnaast valt de deelname van Jeanine Hennis-Plasschaert samen met een aantal bijzondere herdenkingen voor Defensie dit jaar. Zo bestaat de georganiseerde zeemacht in Nederland dit jaar 525 jaar, draagt de Marine  200 jaar het predicaat 'koninklijk' en bestaat de militaire luchtvaart 100 jaar.

Op 2 augustus, de dag voor de Gay Pride, organiseert de Defensieboot samen met een aantal andere deelnemers van de parade een kijkdag voor pers en publiek.