vrijdag, 17. mei 2013 - 19:14 Update: 03-07-2014 0:57

Minister Schultz laat A2 Midden-Limburg verbreden

Foto van auto's op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de startbeslissing genomen om de A2 in Midden-Limburg permanent te verbreden. Het gaat om een verbreding van de weg over een afstand van 20 kilometer, tussen de knooppunten ’t Vonderen en Kerensheide.

Minister Schultz: 'Het tracé is onderdeel van de enige corridor op snelwegniveau die Zuid- en Midden-Limburg met de rest van het land verbindt. Met deze verbreding verbeteren we de doorstroming en de verkeersveiligheid en maken we het netwerk robuuster. Tegelijkertijd geven we hiermee een impuls aan  de verdere ontwikkeling van belangrijke gebieden als Maastricht Health Campus, Greenport Venlo, Chemelot en Brainport Eindhoven.'

Om de verbreding te realiseren, worden de bestaande spitsstroken opgewaardeerd tot volwaardige rijstroken, inclusief vluchtstroken. Het Rijk stelt 215 miljoen euro beschikbaar voor dit project, de provincie Limburg draagt 35 miljoen euro bij. De werkzaamheden zullen naar verwachting plaatsvinden tussen 2022 en 2025.

 

Provincie:
Tag(s):