donderdag, 10. oktober 2013 - 22:46 Update: 03-07-2014 0:50

Misdaadverslaggever Alberto Stegeman onthult pedo

Misdaadverslaggever Alberto Stegeman onthult pedo
Foto: Archief FBF.nl
Weert

In Sittard heeft misdaadverslaggever Alberto Stegeman een man in de val gelokt voor zijn programma Undercover in Nederland.

Stegenman gaf zich tijdens het contact met de 49-jarige man uit Weert uit voor pedofiel. De man bood Stegeman tijdens het contact duizenden foto's aan in ruil voor seks met een minderjarige. De man is inmiddels opgepakt en wordt verdacht van het bezit en verspreiden van kinderporno. Hij wordt niet vervolgd voor het maken van de beelden. Op last van de rechter-commissaris zal de man nog twee weken in voorarrest moeten blijven.

Gewoon op grote Nederlandse chatboxen

Het is overgens niet zo ingewikkeld om pedofielen te traceren op het Nederlandse web. Op chatsites houden zich regelmatig mannen op die op zoek zijn naar contact met minderjarigen of daar graag over chatten met andere lotgenoten. Daarbij gaat het niet om sites die lastig te vinden zijn, maar om grote bekende seks-chatboxen waar veel bezoekers op af komen en die via de Google zoekmachine gemakkelijk te vinden zijn. Ook de politie weet deze sites te vinden en is daar undercover aanwezig. Maar zolang de wet niet wordt aangescherpt, blijft het lastig om deze groep mensen aan te pakken.