zondag, 20. oktober 2013 - 21:39 Update: 03-07-2014 0:50

Mogelijk drugslab in woning in Glanerbrug

Foto van forensisch en recherche onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie is een onderzoek gestart naar het aantreffen van vermoedelijk (grond)stoffen, waarvan het bekend is dat daar (hard)drugs mee kunnen worden gemaakt, in een woning aan de Dr. Stamstraat in het Overijsselse Glanerbrug. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'Twee verdachten zijn zaterdag aangehouden en voor onderzoek ingesloten', aldus de politie.

Zaterdag kwamen ’s avonds diverse meldingen binnen van stankoverlast in de Dr. Stamstraat. Als de gealarmeerde brandweer samen met de politie onderzoek doet naar de herkomst, treffen zij in een woning en de bijbehorende schuur goederen aan die de stank veroorzaken.

Omdat het vermoeden bestaat dat het om grondstoffen voor het vervaardigen van drugs gaat heeft de politie ondersteuning gevraagd van het LFO (Landelijk Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen). Omdat er geen direct gevaar was voor de omgeving is besloten gedurende de nacht het pand te verzegelen en bewaken. Het LFO is het onderzoek zondag gestart. Hieruit moet blijken om welke stoffen het gaat en of er sprake is van vervaardigen.

De 59-jarige eigenaar van het pand en een aanwezige 31-jarige Enschedeër, zijn zaterdag aangehouden en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum.