zaterdag, 11. mei 2013 - 10:57 Update: 03-07-2014 0:58

Mogelijk meer doden door giftrein die nog niet zijn ontdekt

Foto van put regenwater riool | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wetteren

In Wetteren zijn na de treinramp mogelijk nog meer slachtoffers gevallen die nog niet zijn ontdekt. Dat zei gouverneur Jan Briers na afloop van de infosessie voor de geëvacueerden in Wetteren.

"Misschien is er nog iemand gestorven, maar weten we het nog niet. We zijn nu de huizen aan het bezoeken waar we niets over gehoord hebben". Volgens de gouverneur zijn de eerste testresultaten van bodem- en waterputtenonderzoek positief, maar wordt gewacht op resultaten van een tweede test. Briers wijst ook op de situatie van de bewoners in de rode zone, die zeker tot 18 mei niet naar huis mogen. "Zolang de mensen in de perimeter van 250 meter niet terug kunnen, blijft dat ook hangen. Die mensen zijn bijzonder ongelukkig. Het is hun huis, hun leven daar. Er blijft ook onzekerheid over het afgraven van de terreinen en de volledige sanering. Er is nog ontzettend veel werk", besluit Briers.

'Trein reed 87'

Ook is inmiddels bekend geworden hoe hard de goederentrein met chemicaliën reed die vorig weekeinde ten zuidoosten van Gent ontspoorde en ontplofte. Volgens de Belgische krant het Nieuwsblad werd 87 kilometer gereden op een stuk waar die niet harder dan 40 mocht.