dinsdag, 22. oktober 2013 - 21:34 Update: 03-07-2014 0:50

Mogelijk tienermeisje in Maastricht ontvoerd

Foto van politie met zaklamp | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

De politie onderzoekt dinsdagavond een mogelijke ontvoering van een tienermeisje vanaf de Beeldsnijdersdreef in Maastricht. Dit meldt de politie dinsdagavond.

‘Het meisje zou dinsdagmiddag rond 17.00 uur zijn ontvoerd’, aldus de politie.

De politie spreekt nog van ‘mogelijk’ omdat er bij de politie geen vermissing is gemeld die hiermee te maken zou kunnen hebben. Daarom roept de politie getuigen op die meer informatie hebben of mensen die in hun directe omgeving een meisje van 15-16 jaar missen. Zij worden verzocht direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De politie kreeg dinsdagmiddag om 17.28 uur melding van deze zaak en stelde meteen een onderzoek in. Een getuige had gezien dat er bij een speeltuin aan de Beeldsnijdersdreef een zwarte Volkswagen vermoedelijk Caddy stopte waaruit een man sprong die naar een meisje rende en haar vermoedelijk tegen haar wil heeft meegenomen. 

Het meisje heeft hierbij nog om hulp geroepen.Er zat een andere man achter het stuur. Het busje kwam uit de richting van de Brouwersweg en is weer vertrokken in de richting van de rotonde aan de Beeldsnijdersdreef-Dr.Bakstraat. 

Er werd door de meldkamer meteen een Burgernetmelding verstuurd waarop ook diverse reacties zijn gekomen van mensen die een gelijkend Volkswagenbusje hadden gezien. Er zijn door de politiepatrouilles enkele busjes gecontroleerd maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Signalementen
Het signalement van het mogelijk ontvoerde meisje luidt:
Blank meisje, 15 tot 16 jaar, ca 1.65 meter lang, bruin los haar tot op schouders, blauwe spijkerbroek -wit t-shirt met blauw vest en bruine gympies.Het meisje heeft een normaal slank postuur.

Het signalement van de persoon die uit het busje is gestapt en het meisje heeft meegenomen: blanke man, circa 45 jaar, ca 1.85 meter lang, hij droeg zwarte broek en zwarte sweater, zwarte schoenen en verder een zwarte pet met een capuchon over de pet.

Het signalement van de man achter het stuur: deze man had een baard en droeg een bril en had zwart haar.

Het signalement van het busje: zwarte Volkswagen vermoedelijk Caddy, witte kentekenplaat met zwarte letters.

De politie is dringend op zoek naar mensen die in hun directe omgeving een meisje met genoemd signalement missen en ook getuigen van het incident of mensen die informatie hebben over het busje en/of de verdachten en/of het mogelijk ontvoerde meisje. Zij worden verzocht contact te leggen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.