zaterdag, 13. april 2013 - 20:50 Update: 03-07-2014 0:59

Moord-foto Google Maps leidt tot opschudding

Google Maps | http://imgur.com/lS3PrjE
Foto: Google Maps
Almere

Een inwoner van Almere heeft vrijdag een link op de website Reddit geplaatst onder de kop ' Een moord vlakbij mijn huis op Google Maps'. Dit meldt RTL Nieuws.

De foto van Google Maps zorgt voor flnik wat opschudding, want is er op de het beeld echt een moord te zien, gepleegd in Almere? Op het plaatje is een houten platform te zien dat uitsteekt tot in het water van het Beatrixpark in Almere-Stad. Op het platform staan twee mensen, en er lijkt een bloedspoor te lopen van de walkant naar het midden van het platform. Een van de twee buigt zich voorover. 

Er reageren veel mensen en de meesten denken dat er geen sprake is van moord. 'Alsof iemand een moord zou plegen, midden op de dag, op een openbare weg. Anderen zien in het plaatje mensen die zitten te vissen of een hond die net uit het water is gekomen en terugloopt naar zijn baas. Het water op het droge hout zou de rode kleur verklaren. Het plaatje van de moord is inmiddels meer dan 640.000 keer bekeken. En de post heeft op Reddit al meer dan 1200 reacties gekregen . Degene die de post plaatste  meldt op de pagina met reacties dat de politie het beeld op Google Maps onderzoekt.

Provincie: