zaterdag, 20. april 2013 - 10:54 Update: 03-07-2014 0:59

Moszkowicz heeft zijn beloften aan de tuchtrechter nog niet ingelost

Foto van Bram Moszkowicz | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Uit een rondgang van NRC Handelsblad langs de klagers in de tuchtzaak tegen Bram Moszkowicz blijkt volgens de krant dat de beloftes die Moszkowicz deed om zijn leven te beteren niet zouden zijn nagekomen.

Moszkowicz deed deze beloftes twee maanden geleden bij het hoogste college van de advocatuur. Hij beloofde toen onder andere dat hj 5 voormalige dliënten die geld van hem terugvorderden alsnog tegemoet zou komen. Moszkowicz zou zijn leven gaan beteren om te voorkomen dat hij voor het leven geschrapt zou worden als advocaat. Deze straf werd hem opgelegd door de Raad van Discipline nadat de raad een reeks van klachten aan het adres  van Moszkowicz gegrond achtte.

Deken Germ Kemper zegt tegen NRC Handelsblad dat Moszkowicz nog steeds "geen redelijke financiële verantwoording van zijn praktijk kan geven". Kemper: "Er is op dit gebied tot op heden geen enkele vooruitgang geboekt sinds de behandeling in september 2012." Ook zou hij volgens de krant geen nieuwe jaarrekeningen op naam van mr. A. Moszkowicz Advocatenkantoor bv. bij de Kamer van Koophandel hebben ingeleverd.

Maandag bepaalt het Hof van Discipline of Moszkowicz voor het leven geschrapt wordt als advocaat.