vrijdag, 13. september 2013 - 11:11 Update: 03-07-2014 0:52

Motoragent raakt zwaar gewond bij verkeersongeval

Motoragent raakt zwaar gewond bij verkeersongeval
Foto: Archief MV
Motoragent raakt zwaar gewond bij verkeersongeval
Foto: Archief MV
Breda

Een motoragent van de eenheid Zeeland - West Brabant raakte vrijdagochtend 13 september 2013 ernstig gewond bij een verkeersongeval tijdens zijn werk. Vermoedelijk kreeg hij geen voorrang van een automobilist op de Backer Ruebweg.

De motoragent (40) surveilleerde 06.30 uur over Backer en Ruebweg. Waarschijnlijk draaide op dat moment een zwarte BMW vanaf het terrein van het pompstation de rijbaan op. De motoragent botste in de flank van de auto en werd van zijn motor geslingerd. Hij belandde in de middenberm. De motoragent was op dat moment buiten kennis. Toen hij per ambulance naar het ziekenhuis ging was hij weer enigszins aanspreekbaar. Er was sprake van letsel aan zijn enkel en schouder. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

Arrestatie 
De veroorzaker werd gearresteerd omdat uit een blaasproef bleek dat er sprake was van alcohol gebruik. De 52-jarige automobilist uit Breda werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef. Hij was overigens niet gewond.

Ongevalanalyse
 
Verkeersongevalanalisten onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Daarbij is de Backer en Ruebweg tijdelijk afgesloten geweest. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. De ongevalanalyse wordt, uit oogpunt van objectiviteit, uitgevoerd door een ander korps.

Provincie:
Tag(s):