zaterdag, 7. december 2013 - 18:52 Update: 03-07-2014 0:47

Motoragent rijdt overstekende fietsster aan in Tilburg

Foto van motoragent zwaailicht avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Een motoragent en een overstekende fietser zijn zaterdagochtend in Tilburg beiden licht gewond geraakt nadat zij met elkaar in aanraking waren gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.

'Het ongeluk gebeurde kort voor 09.00 uur op de kruising Ringbaan-Zuid met de Broekhovenseweg', aldus de politie.

Verkeerslichten
De motoragent voerde blauwe zwaailicht en was in opdracht van de meldkamer onderweg naar een melding van een reanimatie. Op de kruising Ringbaan Zuid - Broekhovenseweg reed de motoragent door het groene verkeerslicht. Op dat moment stak een 61-jarige vrouw met haar fiets de Ringbaan Zuid over. Ze kwam vanaf de Broekhovenseweg.

De motorrijder week uit om een aanrijding te voorkomen. Het wegdek was echter vochtig vanwege de regen. De motorrijder schampte de overstekende fietster, waardoor zij beiden ten val kwamen.


Licht gewond
De vrouw belandde op het wegdek en de motorrijder kwam in de middenberm terecht. Beide betrokkenen waren licht gewond maar zijn voor alle zekerheid voor medische controle naar het ziekenhuis gegaan.

Uit het oogpunt van objectiviteit wordt het toedracht van het ongeval nader onderzocht door een afdeling verkeers ongevallen analyse van een andere politie eenheid.