maandag, 3. juni 2013 - 16:46 Update: 03-07-2014 0:57

Mourinho nieuwe manager Chelsea

Screenshot website Chelsea Mourinho | Website Chelsea
Foto: Website Chelsea

(Elfvoetbal) Eindelijk heeft ook Chelsea op haar eigen website uitgepakt met het grote nieuws. José Mourinho is de nieuwe manager van The Blues.

De 50-jarige Portugees keert daarmee terug naar bekend werkterrein, want van juli 2004 tot oktober 2007 was hij ook al werkzaam op Stamford Bridge. De aanstelling komt niet onverwacht, want de afgelopen dagen werd de naam van The Special One al voortdurend in contact gebracht met de blauwhemden.

Afgelopen zaterdag zat Mourinho voor het laatst op de bank bij Real Madrid. De thuiswedstrijd tegen Osasuna werd keurig in een 4-2 overwinning omgezet. Twee weken eerder had Mourinho al bekend gemaakt te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad, ondanks een contract dat nog drie jaar doorliep.

Bij Chelsea was men op zoek naar een vervanger van Rafael Benitez, die op interim-basis het seizoen afmaakte en wiens besluit al lang vaststond. Desondanks werd onder het bewind van de Spanjaard nog de Europa League binnengesleept. De officiële website van Chelsea meldt de lengte van het dienstverband van Mourinho niet, maar algemeen wordt aangenomen dat het om een termijn van vier jaar gaat.

"We zijn blij dat José terug is", verklaart algemeen directeur Ron Gourlay de stap op de website. "Hij wil hier nog meer successen gaan behalen en bezit de ambitie om met de club de volgende stappen te gaan maken." Hij brengt met Rui Faria, Silvino Louro en Jose Morai zijn eigen staf mee.

Categorie: