vrijdag, 18. oktober 2013 - 22:48 Update: 03-07-2014 0:50

Na zeven keer genomineerd te zijn is Gouden Televizierring voor Wie is de Mol?

Foto theater Carré | Judith van Harten
Foto: Judith van Harten
Amsterdam

In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam is de Gouden Televizier Ring 2013 in de wacht gesleept door het AVRO-programma 'Wie is de Mol?'

Het programma was al zeven keer genomineerd en zag de televisieprijs ieder jaar aan zijn neus voorbijgaan. De prijs werd uitgereikt door oud-Nos-Journaalpresentatrice Sacha de Boer. De twee andere genomineerde programma's waren Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (Tros). 'Wie is de Mol?' behaalde 49 procent van de stemmen. De dolblije presentator Art Rooyakkers die de Gouden Televizier Ring in ontvangst nam reageerde: 'Volgend jaar eindelijk een gala zonder Wie is de Mol? bij de genomineerden.' Hij bedankte uitgebreid de Wie is de Mol?-familie. Daarmee doelde hij op de mensen achter de schermen van het populaire AVRO-programma. Wie is de Mol? wordt al jarenlang gemaakt door een vaste groep tv-makers.

Op het Gouden Televizier-Ring Gala zijn ook andere prijzen uitgereikt. Zo ging de Zilveren Televizier-Ster Man naar Johnny de Mol (SBS6). Hij is volgens de stemmers de beste tv-presentator van het jaar. De Zilveren Televizier-Ster voor de beste tv-presentatrice was voor Linda de Mol (RTL4). Het stond al vast dat een presentatrice van RTL4 zou winnen, want ook de twee andere genomineerden, Wendy van Dijk en Chantal Janzen, werken bij die zender.

De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma is gewonnen door Het Sinterklaasjournaal, van de NTR. Presentator Kees Tol kreeg de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe tv-gezicht, jong of oud.