donderdag, 30. mei 2013 - 16:47 Update: 03-07-2014 0:57

Nabestaanden grensrechter eisen 3,5 ton schadevergoeding

Foto van rechter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Lelystad

De nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen eisen een bedrag van 350.000 euro aan schadevergoeding voor zijn dood. Dit zei hun advocaat Jehudi Moszkowicz tijdens zijn pleidooi voor de rechtbank in Lelystad.

Volgens de advocaat bestaat de claim uit materiële en immateriële schade. Voor de materiële schade eist de familie een bedrag van 225.000. De raadsman zegt dat zij kosten hebben gemaakt voor de begrafenis en door het wegvallen van de kostwinner van het gezin, heeft dit directe gevolgen voor de financiële situatie van het gezin. Voor de immateriële schade eisen de nabestaanden een bedrag van 25.000 euro per persoon. Moszkowicz zegt hierover dat het een 'bijdragen aan het rechtvaardigheidsgevoel en erkenning van het leed' en 'Het is een reparatie van het onrecht dat hun is aangedaan.'

Ook op de tweede dag beroepen de verdachten zich op hun zwijgrecht, op één verdachte na. Deze liet vandaag doorschemeren enig berouw te tonen voor hetgeen er gebeurd is. Eveneens willen vier van de verdachten niet onder ede verklaren over wat de andere verdachten mogelijk zouden hebben gedaan.