zondag, 22. september 2013 - 17:08 Update: 03-07-2014 0:51

NAC wint overtuigend van zwak AZ

Breda

(ElfVoetbal) Voor NAC Breda stond er vanmiddag een thuiswedstrijd op het programma. AZ, dat afgelopen week in de Europa League in actie kwam, vormde de tegenstander. In het Rat Verlegh Stadion werd het maar liefst 3-0 voor de Brabanders.

In het eerste bedrijf probeerden Rydell Poepon (foto) en Anthony Lurling het ijs te breken, maar AZ-goalie Esteban liet zich niet verschalken. Na twintig minuten was het ex-NAC-speler Nemanja Gudelj die namens AZ bijna doel trof, maar Jelle ten Rouwelaar keerde zijn inzet. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. De tweede helft was vijf minuten onderweg toen Danny Verbeek de score openbrak in het voordeel van NAC. De assist kwam van de schoen van Lurling. Het lukte AZ maar niet om een vuist te maken en daar maakte Poepon een kwartier voor tijd dankbaar gebruik van. In de laatste minuut pikte ook Elson Hooi zijn treffer mee. Eindstand: 3-0.