zondag, 10. november 2013 - 10:04 Update: 03-07-2014 0:49

Nationaal Keurmerk uitgereikt aan 75 Dierenambulances

Uitreiking van Nationaal Keurmerk Dierenambulance
Utrecht

Tijdens een landelijke bijeenkomst Dierenhulpverlening in Utrecht hebben zaterdag 75 dierenambulances het Nationaal Keurmerk Dierenambulance (NKD) in ontvangst mogen nemen. Het eerste keurmerk werd uitgereikt aan Dierenambulance Alphen aan den Rijn door bestuurslid van het NKD Lenie 't Hart.

De keuring van de auto's wordt kosteloos verzorgd door de Landelijke Inspectiedienst Dierenambulances in opdracht van het NKD. De grondige inspectie geschiedt conform de keuringsvoorwaarden/richtlijnen van de Federatie Dierenambulances Nederland.

'Door het Nationaal Keurmerk Dierenambulances gratis aan te bieden aan alle dierenhulporganisaties met een dierenambulance in Nederland willen wij ervoor zorgdragen dat ons gezamenlijke doel - namelijk het redden van de dieren in nood - gebeurt met dierenambulances die met de juiste hulpmaterialen en uitrusting zijn uitgerust', aldus bestuurslid Lenie 't Hart. 'Hopelijk brengt dit de verdeelde dierensector nader tot elkaar in werkwijze en uitvoering van hetgeen waar het uiteindelijk om draait, het bieden van hulp aan de dieren.'