woensdag, 7. augustus 2013 - 22:24 Update: 03-07-2014 0:54

Nederlandse ambassade Jemen potentieel doelwit

Foto van Sana'a Jemen | Min. van Buitenlandse Zaken
Foto: Min. van Buitenlandse Zaken

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft woensdag besloten dat de gehele ambassadestaf in Sana’a, de hoofdstad van Jemen, het land verlaat.

Deze maatregel is genomen na nieuwe informatie dat een aantal westerse landen potentieel doelwit is van een aanstaande terroristische aanslag. Nederland wordt genoemd bij die landen.

Eerder was geen sprake van gerichte dreiging tegen de ambassade. Vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in Jemen was eerder besloten de ambassade te sluiten en te gaan werken met een kernstaf van vier mensen. De uitgezonden medewerkers van de ambassade en Nederlandse beveiligers, in totaal 12 personen, zijn inmiddels het land uit.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. Begin volgende week, na afloop van het Suikerfeest, wordt de situatie opnieuw bekeken.

Contact met de Nederlandse autoriteiten blijft mogelijk via een noodnummer dat vanuit buiten Jemen beantwoord wordt. De Nederlandse gemeenschap in Jemen is op de hoogte gebracht van het vertrek van het ambassadepersoneel.

Categorie: