dinsdag, 17. september 2013 - 19:07 Update: 03-07-2014 0:52

Nederlandse verdachte kasteelmoord België vrijgelaten

Nederlandse verdachte kasteelmoord België vrijgelaten
Foto: Archief FBF.nl

De onlangs aangehouden 49-jarige Evert d. C. uit IJzendijke is vooralsnog geen verdachte meer voor betrokkenheid bij de Belgische Kasteelmoord. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

C. werd door het parket van Brugge gezien als mogelijke tweede uitvoerder van de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Begin juli werd de 49-jarige Zeeuw in Nederland aangehouden op verzoek van de Belgische justitie. De rechtbank in Amsterdam oordeelden op 6 september dat C. mocht worden uitgeleverd.

Uit DNA onderzoek is gebleken dat het profiel van C. niet overeen komst met het DNA dat is aangetroffen bij de moord van de kasteel heer. De advocaat van C. zegt daarom ook dat 'Er was dus ook geen enkele reden om hem aan te houden'.

De Belgische speurders verdachten C. omdat hij contacten heeft met tussenpersoon Pierre S. en bevriend met een man uit Eindhoven die als huurmoordenaar werd ontmaskerd. 'Mijn cliënt geeft toe dat hij die twee beroepsmatig kende, maar met deze zaak heeft hij helemaal niets te maken. Dat heeft hij van dag 1 volgehouden', aldus de advocaat van C.