maandag, 18. november 2013 - 9:07 Update: 03-07-2014 0:48

Nederlandse vrouw stort van waterval in Australië

Foto van duiker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een 41-jarige Nederlandse toeriste is zondagmiddag in Australië om het leven gekomen toen zij bij de Roaring Meg Falls, een waterval, haar evenwicht verloor en tientallen meters naar beneden stortte.

Dit meldt de Australische krant The Telegraph op haar site. Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur bij de Roaring Meg Falls ten noorden van Cairns. Duikers zochten urenlang maar hadden 's avonds het lichaam van de vrouw nog niet gevonden. Naar verwachting zet de politie maandag het onderzoek in het onherbergzame gebied voort. De vrouw was volgens Australische media samen met haar partner foto's aan het maken. Haar partner is ongedeerd, maar wel zwaar aangedaan, zegt de Australische politie.

De plek waar het ongeval plaatsvond is een gewijde plek voor de Australische Aboriginal-bevolking. Er zijn in het verleden meer ongelukken gebeurd, mede veroorzaakt door de ontoegankelijkheid van het gebied. Bij de watervallen staan wel waarschuwingsborden, maar toch is de vrouw waarschijnlijk te dicht bij de rand gekomen.