dinsdag, 9. april 2013 - 16:37 Update: 03-07-2014 1:00

Negen jaar cel voor dood Nathalie Weinreder

Foto van rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl

De rechtbank in Almelo heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen Dennis V. De man was verdachte in de zaak van de gewelddadige dood van Nathalie W. uit Almelo.

De meervoudige kamer heeft de verdachte veroordeeld wegens doodslag tot een gevangenisstraf van negen jaar met aftrek van voorarrest en TBS met dwangverpleging. De rechtbank acht de primair ten laste gelegde moord op Nathalie Weinreder.  De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie.

Bij de bepaling van de strafmaat heeft de rechtbank zich laten leiden door de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder het feit is begaan en de persoonlijkheid van verdachte.

Verdachte heeft opzettelijk zijn ex-vriendin Nathalie, een jonge vrouw en moeder van dochtertje Daisy, door verwurging van het leven beroofd. Hij heeft haar in haar woning achtergelaten terwijl haar dochtertje boven in bed lag. Omdat verdachte zijn daad op geen enkele wijze heeft gemeld, hebben de ouders van Nathalie het lichaam van hun dochter na ruim anderhalve dag gevonden. Bovendien heeft verdachte er kennelijk geen been in gezien om Daisy al die tijd alleen achter te laten.

De rechtbank rekent het verdachte aan dat hij niet heeft willen verklaren over wat hem tot zijn daad heeft gebracht noch over de wijze waarop Nathalie aan haar einde is gekomen. Omdat verdachte van het begin af aan heeft geweigerd mee te werken aan een gedragskundig onderzoek heeft de rechtbank zich wat betreft de geestesgesteldheid van de verdachte moeten baseren op andere onderzoeksgegevens in het dossier over een eventuele gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens.

Provincie:
Tag(s):