donderdag, 11. april 2013 - 15:39 Update: 03-07-2014 0:59

Nibud adviseert om 50 euro contant geld in huis te hebben

EHF
Foto: EHF
Den Haag

Het Nibud adviseert de consument voorbereid te zijn op calamiteiten in het elektronisch betalingsverkeer. Of het nu cyberaanvallen zijn, elektronische storingen of een geskimd pasje, de noodzaak is er om altijd contant geld achter de hand te hebben.

Volgens het Nibud kan men zorgen dat u over meerdere (elektronische) betaalmiddelen beschikt. Naast contant geld kan dat een pinpas zijn en een creditcard. Bij een geskimd of kapot pasje kunt u altijd nog met contanten of de creditcard betalen.

Hoeveel contant geld u in huis moet hebben is afhankelijk van uw huishoudensamenstelling en het noodrantsoen dat u in huis hebt. Het Nibud adviseert uit te rekenen hoeveel u gemiddeld per dag uitgeeft en op basis daarvan een bedrag te bepalen waarmee u minimaal twee dagen kunt overbruggen. Voor een gezin met twee kinderen en een modaal inkomen zal het bedrag al snel op minimaal 50 euro komen. Tevens moet u zorgen dat u contant geld bij u heeft om bijvoorbeeld bij een benzinestation te betalen als het elektronische betalingsverkeeer plat ligt.

Categorie:
Tag(s):