zaterdag, 8. juni 2013 - 9:26 Update: 03-07-2014 0:56

Niet Sneijder maar Robben tweede aanvoerder

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Jakarta/Indonesië

(Elfvoetbal) Wesley Sneijder is na de interland van het Nederlands elftal tegen Indonesië zelfs geen tweede aanvoerder meer. Bondscoach Louis van Gaal heeft Arjen Robben aangesteld als vice-aanvoerder bij Oranje.

'Sneijder is al een heel jaar niet fit en heeft daardoor de kans niet gekregen om aanvoerder te zijn', aldus bondscoach Van Gaal.

Voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië moest Sneijder de band afstaan aan Robin van Persie, die die taak met trots overnam. Van Gaal acht Sneijder nu ook niet geschikt voor de rol als tweede aanvoerder. "Je hebt het gezien. Wesley Sneijder was tegen Indonesië niet geïrriteerd in het veld omdat hij geen aanvoerder meer was, maar door zijn eigen spel", zegt de bondscoach in gesprek met De Telegraaf.

Dat Sneijder nu zelfs geen tweede aanvoerder meer is, doet pijn. Dat weet ook Van Gaal, die al meerdere keren met Sneijder om de tafel heeft gezeten. "Over het thema aanvoerder had ik al diverse gesprekken met hem gevoerd. En ja, dat was een grote teleurstelling voor hem."

Sneijder werd bij de aanstelling van Van Gaal bij het Nederlands elftal gebombardeerd tot aanvoerder, maar is de band nu al kwijt. De middenvelder van Galatasaray heeft nog een jaar de tijd om Van Gaal te overtuigen, want zijn presentie op het WK is geen zekerheid.

 
Categorie: