dinsdag, 15. oktober 2013 - 12:16 Update: 03-07-2014 0:50

Nieuwe aanhoudingen voor brandstichting woning Bunschoten

Foto van politie en brandweer in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van politie en brandweer in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bunschoten

De politie heeft op 7 oktober na onderzoek twee mannen van 26 en 29 jaar uit Bunschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting van een woning op de Oostdijk. Een 24-jarige vrouw uit Amersfoort werd eveneens op 7 oktober aangehouden.

In de nacht van 17 op 18 juni vond in een woning aan de Oostdijk een brand plaats. Rond 04.05 uur kreeg de brandweer de melding dat er iets brandde in de omgeving van de Haringweg. De woning bleek niet meer te redden en brandde volledig uit. Uit onderzoek door de Forensische Opsporing bleek dat brandstichting heeft geleid tot het ontstaan van de felle brand.

Diefstal

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. Er volgde een buurtonderzoek en meerdere getuigen werden verhoord. Deskundigen van de Forensische Opsporing stelden diverse sporen veilig. In de woning van één van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit de afgebrande woning. De verdachten worden om die reden ook vervolgd voor diefstal uit woning.

Vastzitten

De drie verdachten zijn voorgeleid bij de rechtbank in Utrecht. De twee mannen blijven vastzitten voor nader onderzoek en verhoor. De vrouw blijft verdachte in het onderzoek en is inmiddels door de rechter heengezonden in afwachting van behandeling van de zaak bij de rechtbank.

Provincie:
Tag(s):