maandag, 11. november 2013 - 11:29 Update: 03-07-2014 0:49

Nieuwe aanhoudingen na klopjacht op overvallers

Nieuwe aanhoudingen na klopjacht op overvallers
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwe aanhoudingen na klopjacht op overvallers
Foto: Archief FBF.nl

De politie heeft zondag een 21-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden. Beiden worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op de woning aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal afgelopen vrijdag.

Na de overval op de woning werden al twee Nijmegenaren van 22 en 25 jaar aangehouden. Zij werden na een klopjacht van zo’n drie uur door een gezamenlijke inzet van politie uit Nederland en Duitsland en ondersteuning vanuit de lucht aangehouden in Groesbeek.

De overval vond plaats rond 19.30 uur. Meerdere daders bedreigden daarbij de bewoners van het pand met (vuur)wapens. Met de buit zijn de daders gevlucht, waarbij gebruik werd gemaakt van een auto. De auto werd even later rijdend aangetroffen door politieagenten; daarbij is enkele keren op de auto geschoten toen deze op een agent bleef afkomen. Bij stilstand bleek dat er op dat moment niemand meer in de auto zat. In de directe omgeving is verder gezocht naar de daders.

Aanhoudingen

Door de politiemeldkamer werden direct na de 1e melding, agenten naar de woning gestuurd. Daarnaast zochten andere surveillancevoertuigen naar de daders, ondersteund door de politie Limburg en Duitsland. Naast het spreken met de slachtoffers en eventuele andere getuigen, werd direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij werd ook de politiehelikopter ingezet. Rond 22.30 uur zijn in Groesbeek de twee Nijmegenaren aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: