maandag, 29. juli 2013 - 17:33 Update: 03-07-2014 0:54

Nieuwe BMW i3 onthuld

Foto van BMW i3 | BMW
Foto: BMW
Rijswijk

De nieuwe en uniek geconstrueerde BMW i3 is onthuld.

De wereldpremière voltrok zich tegelijkertijd in Londen, Beijing en New York.

De eerste volledig elektrisch aangedreven BMW valt op door zijn design, met een sportief ogende ‘black belt’ over motorkap, dak en achterklep. Het interieur is opvallend ruim in verhouding tot de vier meter die de BMW i3 in de lengte meet.

De wielen staan dicht op de hoeken van de carrosserie, voor een stabiele en dynamische wegligging. Door het ontbreken van de B-stijlen en de in tegengestelde richting openslaande voor- en achterportieren is de instap zeer comfortabel. De nieuwe BMW i3 wordt leverbaar vanaf 35.500 euro. Levering op de Nederlandse markt start einde dit jaar.

De BMW i3 is ’s werelds eerste premiummodel dat vanaf de tekentafel is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Dat gaf de ontwerpers volledige vrijheid op het gebied van design en de plaatsing van de elektrische systemen. Het resultaat is een duurzame, karaktervolle BMW met een dynamische uitstraling, een ruim interieur en ideale afmetingen voor stadsgebruik.

Zowel de aandrijflijn en de elektromotor (125 kW (170 pk) vermogen en 250 Nm trekkracht) als de lithium-ion-accu (22 kWh) en de voertuigarchitectuur van de BMW i3 zijn in eigen huis ontwikkeld. Bij de productie wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen.

De fabriek in Leipzig betrekt zijn elektriciteit geheel van windenergie. Voor de productie van het CFRP (carbon-fibre reinforced plastic) voor de 'Life & Drive'-bodyconstructie in het Amerikaanse Moses Lake, wordt gebruikgemaakt van met waterkracht opgewekte elektriciteit.

 
Categorie:
Tag(s):