dinsdag, 24. september 2013 - 14:20 Update: 03-07-2014 0:51

Nieuwe maximumsnelheid leidt nog tot veel onduidelijkheid

Nieuwe maximumsnelheid leidt nog tot veel onduidelijkheid
Nieuwe maximumsnelheid leidt nog tot veel onduidelijkheid
Utrecht

Uit een recente peiling van de ANWB blijkt dat veel weggebruikers nog steeds onduidelijkheid ervaren bij de nieuwe maximumsnelheid op de snelwegen.

'Een jaar na de invoering van 130 km/h blijkt de maatregel wel geliefd te zijn, maar is de verwarring over de geldende maximumsnelheid groot', meldt de ANWB dinsdag.

Door de vele snelheidswisselingen en de onderborden weten veel automobilisten niet waar ze aan toe zijn. Op de peiling van de ANWB hebben 4.000 mensen gereageerd. De ANWB vraagt wegbeheerder Rijkswaterstaat opnieuw om een publiciteitscampagne over de onderborden, om langere trajecten met een zelfde snelheid en het geregeld informeren van de weggebruiker over de geldende maximumsnelheid.

Uit een meldpunt van de ANWB uit september 2012 bleek dat veel weggebruikers moeite hadden met onder meer veel trajecten met wisselende snelheden. Intussen zijn er sinds de invoering van de nieuwe maximumsnelheid al diverse aanpassingen geweest. Zo kwamen er bij de ANWB nogal wat klachten binnen over de onderborden. Ook bleken snelheidsborden vaak te ontbreken.

Naar aanleiding van deze klachten heeft de wegbeheerder veel snelheidsborden bijgeplaatst en verdween het verwarrende onderbord over de gewijzigde snelheden indien de spitsstroken open zijn.