maandag, 16. december 2013 - 13:57 Update: 03-07-2014 0:46

Nieuwe politie-app is meest uitgebreid

Foto van app politie | Politie
Foto: Politie
Rotterdam

De politie heeft maandag een nieuwe gratis app beschikbaar gesteld waarin relevante informatie van en over de politie te vinden is. Dit meldt de politie maandag.

‘Via de app kan makkelijk en snel contact gelegd worden met de politie en kan de gebruiker onder meer pushberichten ontvangen over landelijke incidenten. Met deze app zet de politie een nieuwe stap in het verbeteren van haar dienstverlening’, aldus de politie. 

Oudere apps vervangen
In het verleden heeft de politie meerdere apps ontwikkeld, zoals Politie.nl, De politie zoekt, en Politiebureaus. Vanuit het idee van een politie en een uniforme manier van communiceren, zijn die apps samengevoegd in de nieuwe Politie app. De uitkomsten van een onderzoek door de Hogeschool Leiden naar de behoefte van burgers ten aanzien van de nieuw te ontwikkelen app zijn meegenomen, de app bevat dan ook de belangrijkste functionele eisen. 

Eenduidig 
De wens voor een app komt voort uit het ontstaan van de nationale politie, en om politienieuws op een eenduidige manier te ontsluiten. In november 2012 resulteerde dat in de vernieuwde website Politie.nl. Nu is daar de Politie app aan toegevoegd. 

Functionaliteit app:

* snel contact leggen met de politie 

* het politienieuws in uw buurt zien op basis van uw GPS-positie 

* het landelijk politienieuws ontvangen 

* de gezochte en vermiste personen bekijken 

* het dichtstbijzijnde politiebureau vinden 

* pushberichten ontvangen over landelijke incidenten en AMBER Alerts 

* het twitteraccount @politie volgen 

* alle relevante telefoonnummers van de politie en partners vinden 

* informatie vinden over privacy en het gebruik van de app. 

Downloaden 
U vindt de gratis app in de app stores van Apple iOS en Google Android onder de naam `Politie'. De Windows Phone app wordt in de loop van de dag online gezet. 

 
Categorie: