woensdag, 4. december 2013 - 19:51 Update: 03-07-2014 0:47

Nieuwe sporen en perrons op Utrecht Centraal

foto van Utrecht Centraal | ProRail
Foto: ProRail
Utrecht

Op station Utrecht Centraal gaat ProRail vanaf zaterdag 7 december aan de slag met het vernieuwen van spoor 3 en het verbreden van het perron.

Tussen 7 en 16 december vertrekken treinen vanaf andere sporen dan gebruikelijk. Op maandag 16 december wordt het nieuwe spoor 2 in gebruik genomen. Reizigers ontvangen die dag een attentie om ze welkom te heten op het nieuwe perron. De perrons worden een stuk breder: het perron van het nieuwe spoor 2 is straks bijna twee keer zo breed. Spoor 3 en het perron zijn volgend jaar klaar.

Stationsplein Oost

Intussen wordt ook gewerkt aan de nieuwe toegang tot het station vanuit de binnenstad, Stationsplein Oost. Dit plein komt gedeeltelijk boven de sporen 1,2 en 3 te liggen.

Station Utrecht Centraal

Over ruim twee jaar biedt station Utrecht Centraal ruimte aan 360.000 dagelijkse gebruikers. Daarmee is het hét knooppunt van het Nederlandse reizigersvervoer per spoor. Reizigers hebben straks meer ruimte en betere overstapmogelijkheden naar andere sporen en andere vormen van (openbaar) vervoer. Station Utrecht Centraal wordt het nieuwe 'stadshart' van Utrecht.