donderdag, 6. juni 2013 - 16:17 Update: 03-07-2014 0:56

Nieuwe thuisshirt PSV gepresenteerd

Foto van thuisshirt PSV | PSV
Foto: PSV
Eindhoven

PSV heeft donderdag het nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Het nieuwe shirt werd speciaal gemaakt ter ere van het 100-jarige bestaan van de club

Volgens PSV was historie het sleutelwoord in de ontwikkeling van het egaal rode jubileumshirt. Dit kwam onder andere naar voren in de gesprekken die PSV voerde met diverse supportersdelegaties. De rode kleur memoreert aan de grootste successen die PSV heeft geboekt zoals de prestaties in het memorabele seizoen 1987-1988. In dat jaar werd PSV kampioen, won het de KNVB beker en de Europa Cup I. Ook in 1978 toen PSV de UEFA Cup won, speelde het de thuiswedstrijden in een egaal rood shirt.

Ook het nieuwe tenue bestaat uit een rood shirt, wit short en witte kousen. Het shirt, dat is gemaakt van de Nike Dri-Fit technologie, heeft een witte kraag, witte manchetten met een gouden detail op de mouwen en het PSV jubileumlogo op de borst. Op de achterkant van het shirt staat het jaartal 1913 in opvallend goud en op het neklabel aan de binnenkant van het shirt staan de beroemde bogen die bij de ingang van het Philips Stadion staan. Zij dragen het motto “Eendracht maakt macht”. Aan weerszijden staan de jaartallen 1913 en 2013 ter ere van het honderdjarig jubileum van de club. Bijzondere bijkomstigheid is de QR-code op het PSV-logo aan de binnenzijde van het shirt, welke doorlinkt naar de 100 jaar PSV-pagina.

Categorie:
Tag(s):