vrijdag, 12. april 2013 - 9:53 Update: 03-07-2014 0:59

Nieuwe verdachte (38) aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden

Foto van brand gemeentehuis Waalre | Willy Smits | www.112journaal.nl
Foto: Willy Smits

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de brand in het gemeentehuis van Waalre heeft vrijdagochtend met behulp van het arrestatieteam een 38-jarige Eindhovenaar en twee inwoners van 's-Hertogenbosch van 42 en 41 jaar aangehouden.

De aanhoudingen zijn enerzijds verricht in het kader van de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre en anderzijds vanwege de overval op een juweliersstand in 's-Hertogenbosch in maart van dit jaar. De verdachten rondom de overval zijn binnen het onderzoek naar de brand naar boven gekomen.

Aansluitend op de aanhoudingen heeft de recherche, onder leiding van de rechter-commissaris, op alle drie de locaties doorzoekingen verricht. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tijdens de actie zijn verdeeld over de drie locaties 90 agenten ingezet.

Binnen het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis werd op 26 maart reeds een 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Hij wordt er eveneens van verdacht één van de brandstichters te zijn en tevens betrokken te zijn geweest bij de diefstal van de auto's die bij de brand zijn gebruikt. Deze man zit nog steeds vast. Het 40-koppige rechercheteam gaat op volle kracht door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Provincie: