dinsdag, 23. april 2013 - 14:13 Update: 03-07-2014 0:59

Nieuwe vragen in onderzoek naar dood Marja Nijholt

foto van Marjan Nijholt
Oss

Op 01 januari 2013 rond 10.20 uur werd in de voortuin van een woning aan de Berghemseweg in Oss het levenloze lichaam gevonden van de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede. De vrouw bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. In de zoektocht naar de mogelijke dader, roept de politie opnieuw de hulp van de burgers in. De Hoofdofficier van Justitie van het arrondissement Oost-Brabant heeft een beloning uitgeloofd van € 15.000 voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte van dit geweldsmisdrijf.

Uit sectie op het lichaam van het slachtoffer is gebleken dat de vrouw werd doodgestoken. Het gebruikte steekwapen is echter nooit gevonden. Er is derhalve geen zekerheid over dit wapen, maar er is en elk geval een scherp steekvoorwerp gebruikt. Heeft iemand op 01 januari of kort daarna op of nabij de Berghemseweg een mogelijk gebruikt steekvoorwerp gevonden en dat eventueel meegenomen? De politie roept diegene op zich te melden.

Het onderzoek heeft inmiddels voor een groot deel duidelijk gemaakt waar Marja Nijholt is geweest tussen het moment dat zij op 31 december 2012 rond 14.00 uur op het Osse station uit de trein stapte, komende uit de richting Nijmegen-Deventer en het moment dat haar lichaam werd gevonden. Ze werd op diverse plaatsen in Oss en Berghem gezien en heeft daar met veel mensen gesproken. Er zijn echter een aantal uren verstreken waarvan nog steeds onbekend is waar zij heeft verbleven. Marja werd op 31 december rond 21.00 uur nog gezien op de Oostwal en vervolgens pas weer op 01 januari rond 02.45 uur op de Megensebaan, allebei in Oss. Wie heeft haar in de tussenliggende periode gezien?

Het is bekend dat het slachtoffer van 29 tot en met 31 december 2012 heeft verbleven in een hotel in Gronau (D), net over de grens bij Enschede. Medewerkers daarvan hebben de politie verklaard dat op enig moment door een Nederlands sprekende man naar het hotel is gebeld die vroeg naar Marja Nijholt. Het rechercheteam komt heel graag met deze man in contact en roept hem op zich te melden.

Marja reisde vanuit Gronau (D) met de trein terug naar Enschede, waar zij is overgestapt en direct is doorgereisd naar Oss. Wie heeft Marja gezien of gesproken en kan de recherche meer vertellen?

 

Provincie:
Tag(s):